5 leuke uitstappen in België

04 augustus 2020

Onze mooiste herinneringen zijn verbonden aan het gevoel van vrijheid, aan lachbuien en aan een terugkeer naar de bron. Waarom dus niet profiteren van deze mooie zomerweekends om samen met uw vrienden ons mooie landje te doorkruisen in een bestelwagen? Hier zijn 5 ideeën voor uitstapjes om met de ramen open en de haren in de wind naartoe te rijden en al zingend uw tentharingen in de grond te kloppen op ongeschonden plekken in de natuur.

Onze mooiste herinneringen zijn verbonden aan het gevoel van vrijheid, aan lachbuien en aan een terugkeer naar de bron. Waarom dus niet profiteren van deze mooie zomerweekends om samen met uw vrienden ons mooie landje te doorkruisen in een bestelwagen? Hier zijn 5 ideeën voor uitstapjes om met de ramen open en de haren in de wind naartoe te rijden en al zingend uw tentharingen in de grond te kloppen op ongeschonden plekken in de natuur.

Tussen Lesse en Lomme

Kunt u maar moeilijk weerstaan aan de roep van het woud? Bosliefhebbers wijzen we graag de weg naar de Ardennen, en meer bepaald naar het Grote Woud van Saint-Hubert. Verken er de vele boswegels, proef een lekker biertje op een van de terrassen in de dorpen of waag u aan een rugzakavontuur met de prachtige wandellus ‘Tussen Lesse en Lomme’. Lijkt dit u wat te lang? Geen probleem, u kunt ook parkeren in het dorp Ochamps en het wegeltje volgen dat u recht naar de mooiste wilde bivakzone van de wandellus leidt, het ‘Bos van Bané’. Hier vindt u de ideale omgeving voor een avond rond het kampvuur, met verhalen over mysterieuze legendes van weleer …

Beach Party

Geen zomer zonder een verblijf aan zee, met het geluid van de golven en voeten die in het warme zand zakken … Onze Belgische kust hoeft gelukkig niet onder te doen voor de stranden uit het zuiden! Rij helemaal tot in de Panne, rij rustig de kustlijn af en laat u verrassen door de vele rijkdommen van deze regio. De weg loopt voortdurend langs de zee, waardoor u ze haast nooit uit het oog hoeft te verliezen. Een waar genot!

Hou even halt in De Haan, het mooiste dorp van de kust en de ideale plek voor een duik in het water. Honger gekregen? Neem een kom mee en klop aan bij een frituur of restaurant. Zij zullen uw kom vullen met frieten, waar jullie vervolgens samen van kunnen smullen op het strand! Zet daarna uw weg verder tot in Knokke, om de dag in schoonheid te eindigen in een zetel van een strandbar, cocktail in de hand, met de tunes van de beste lounge DJ’s op de achtergrond. Wildkamperen is hier niet toegelaten, dus zet uw tent op in de camping van de Zwinhoeve aan de rand van het Zwin, een natuurreservaat dat zich perfect leent voor een ochtendwandeling door de duinen …

Micro-avontuur op de wilde Ourthe

Bent u een avonturier in hart en ziel en snakt u naar natuur? Dan is deze uitstap u op het lijf geschreven! Afspraak in de gemeente La Roche-en-Ardennes, waar u uw bestelwagen kunt parkeren aan de stuwdam van Nisramont. Maak u klaar voor een initiatie packrafting, een mengeling van hiken en kayakken in een opblaasbare kayak! Diep in het Ardens Massief ontdekt u de prachtige landschappen van de Ourthe langs het klassieke parcours van 9 km. Dit hikingconcept uit Alaska heeft zijn  weg gevonden naar onze regio en belooft een groot gevoel van vrijheid! Aarzel niet de website www.packandraft.be te raadplegen voor bijkomende info rond dit onderwerp.

Zet na een goedgevulde dag uw tent op in een van de 5 bivakzones in het natuurpark van de twee Ourthes om verder te genieten van het zachte geluid van het water.

City(road)trip

Een roadtrip hoeft u niet noodzakelijk ver weg te voeren van alle beschaving: waarom trekt u bijvoorbeeld niet op (her)ontdekking van de Vlaamse dorpen? Voor een weekend vol cultuur en gastronomie stuurt u uw wagen richting Ieper, een mooi dorp met een weergaloos uitzicht vanop zijn belfort. Deze plek is rijk aan geschiedenis uit de Commonwealth, maar zal u ook weten te charmeren met zijn mooie straatjes en zijn typisch Vlaamse sfeer. Slaat de honger toe? Stap dan binnen in het ‘Depot’, een atypisch restaurant waar u alles kunt kopen wat u maar kunt vinden! Doorkruis vervolgens het Vlaamse platteland tot in Diksmuide, een dorp dat volledig in neogotische stijl is heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog. U kunt er door het Begijnhof en zijn prachtige tuin struinen.

Brugge is de volgende halte, waar u samen met uw reisgenoten in een buitengewoon verblijf kunt overnachten: Hotel De Barge. Ter afwisseling van de campings slaapt u hier in een boot die vroeger van Brugge naar gent voer. Zijn cabines zijn volgens de tijd van toen ingericht, inclusief zwemvesten! Breng de avond door aan de kapiteinstafel of geniet van een heerlijk biertje in de lounge met uitzicht over het kanaal.

Eindig uw roadtrip de volgende dag in Damme, een historisch dorpje op enkele kilometers van Brugge, middenin het groene en vredige platteland!

De natuur in fullscreen!

Deze prachtige route in de Oostkantons voert u doorheen de Hoge Venen en langs meren. Zin in een verandering van omgeving? Dan bent u hier op de goede weg! Start deze route van 150 km in Eupen en ontdek al snel de weidsheid van de Hoge Venen met zijn veenmoerassen, donkere vijvers, berkenbossen… Rij verder in zuidoostelijke richting en betreed de prachtige biotoop van de paarse heide.

Maak een korte wandeling over de vlonders als u de benen even wilt strekken, en ga dan de weg weer op voor een blitzbezoek aan onze Duitse buren op de Kaltherherberg.

Trek daarna richting het zuiden naar de meren van Bütgenbach en Robertville om met de voeten in het water te ontspannen. Rij voor de nacht invalt de N68 op om vanuit het zuiden de Hoge Venen weer in te rijden. Het bivakgebied van “la Bergerie” ligt u op te wachten een zachte nacht onder de sterrenhemel, ver van alle beschaving…