Auto en mobiliteit: wat heeft 2022 in petto?

In 2022 worden de Belgische autobestuurders gevraagd om rechts te blijven rijden. Dat verandert alvast niet. Ook de wegcode blijft grotendeels ongewijzigd. Toch zijn er nieuwe regels die onze mobiliteitsgewoontes gaan veranderen. Anderzijds kent de autowereld ook grote uitdagingen. Nu er een nieuw jaar is begonnen, leek het ons een goed idee om alles voor jou samen te vatten.
Lees het vervolg
beslagen ruiten

Het wordt koud: wat doe je tegen beslagen ruiten?

Nu de temperaturen een duik nemen, doet een grote herfstklassieker opnieuw zijn intrede: condens op de ramen en voorruit. Wat kun je daaraan doen? Wasem op de ramen en voorruit ontstaat door de condensatie van vochtige lucht in je auto. Het verschijnsel doet zich voor in twee fasen: • ‘s Nachts, wanneer vochtigheid in de vorm […]
Lees het vervolg

Daar komt de koude: hoe je wagen verzorgen?

Met de winter in aantocht, komen de verkoudheden en kille dagen opnieuw in zicht. Een goede vitaminekuur kan ons daartegen beschermen. Maar wat als we onze auto nu eens op dezelfde manier zouden verzorgen om kwalen voor te zijn? Ratelende hoest bij het starten vermijden Wanneer je auto al meerdere jaren op de teller heeft […]
Lees het vervolg

HOE KIES IK DE JUISTE BANDEN?

De maat van de band wordt bepaald op het moment dat de wagen gebouwd wordt. Daarom is het essentieel om gehomologeerde banden te gebruiken op uw voertuig! Enjoy the road helpt u om de lettertjes en cijfers op uw banden beter te begrijpen!
Lees het vervolg

HOE PAS IK MIJN RIJGEDRAG AAN BIJ REGENWEER?

In België kan het op elk moment gaan regenen. We kennen het allemaal wel; we komen terug van vakantie en ons eerste welkomstgeschenk op Belgische bodem is een malse stortbui. Hoewel we het dus zeker gewoon zijn om te rijden in de regen, vinden we het toch belangrijk om u een paar tips te geven over hoe u uw rijgedrag kunt aanpassen bij regenweer. Zo komt u steeds veilig aan op uw bestemming.
Lees het vervolg

ONDERHOUD VERWARMING: ONZE TIPS OM UW AUTO BINNEN GOED OP TE WARMEN!

Een winter zonder verwarming in de wagen? Ondenkbaar, natuurlijk... En niet alleen omdat het niet echt prettig is om rond te rijden met handschoenen aan! De verwarming en airco zijn bovendien niet enkel belangrijk voor uw comfort, maar ook voor uw veiligheid. Wilt u altijd de ideale temperatuur in de wagen en geen last meer hebben van koude rillingen en aangedampte ruiten? Hieronder vindt u onze tips om uw verwarming in optimale staat te houden!
Lees het vervolg

HOE KIEST U DE JUISTE AUTOBATTERIJ?

De batterij is een essentieel onderdeel van uw voertuig, en een batterij die niet is aangepast aan uw wagen zal ofwel helemaal niet werken, ofwel maar voor een erg korte duur… Soms is het zelfs niet eens mogelijk om de batterij te installeren!
Lees het vervolg

Wat moet je onthouden van het Autosalon 2020?

Het Autosalon zit erop. Ruim een half miljoen bezoekers kwamen over de vloer. Ook dit jaar stonden de nieuwe technologieën in de kijker. Wat moet je onthouden? Ondanks de tendens naar een zachte mobiliteit die onze steden langzaamaan transformeert, blijft de auto nog steeds een erg populair vervoermiddel. Dat bleek alvast uit het enthousiasme dat […]
Lees het vervolg