5 routes voor met de elektrische fiets

30 juni 2020

De geur van het begin van de zomer opsnuiven, de zonnestralen je huid voelen strelen, een warme bries door je haar … Niets heerlijker dan buitenkomen in deze tijd van het jaar. Wat zou je dus denken van een uitstapje met de fiets?

Spring op je elektrische fiets en verken de 5 fietsroutes die we hier voor jou hebben verzameld.

Het kastelencircuit, 49 km

Hou je van forten en geschiedenis? Deze route voert je langs de prachtige landschappen van het natuurreservaat Kalkense Meersen en laat je de meest weelderige kastelen van Oost-Vlaanderen ontdekken. Kijk je ogen uit in Laarne, Beervelde en Lochristi, doorkruis de piekfijn onderhouden en fleurige parken … maar pas op voor overstekende pauwen!

De kersenroute, 31km

Deze route valt steevast in de smaak bij gezinnen met een voorkeur voor afwisselende en verrassende landschappen. De prachtige route tussen Luik en Maastricht is volledig voorbehouden voor voertuigen zonder motor en voert je langs de Maas en het natuurgebied van de Montagne SaintPierre, befaamd om zijn orchideeën en zijn grotten met vleermuizen. Daarna kom je op de Via Jecore uit, een groene laan die je tot aan de poorten van het fort van Eben-Emael brengt, een indrukwekkend bouwwerk uit de Tweede Wereldoorlog. Vandaar zet je koers naar de geul van Caster en zijn kanaal. Slingerend tussen de kliffen keer je zo terug naar je vertrekpunt … Met al die afwisselende uitzichten zal deze route al je verwachtingen inlossen!

De Bergkammen, 26km

De mooie regio rond Durbuy heeft heel wat verrassingen in petto. Wij staan telkens ademloos te kijken van de prachtige landschappen die je hier vindt. Dit circuit voert je langs de toppen van de Condroz en is ideaal om het Land van Famenne te ontdekken. Vanuit het centrum van Durbuy rij je naar de top via Palenge en stop je onderweg voor het uitzicht: links zie je de blauwe lijn van de Ardennen en rechts Chardeneux, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië met zijn bloemen en zijn gerenoveerde gevels. Na bossen en weilanden te hebben doorkruist, daal je weer rustig af naar Durbuy langs een zeer aangename groene weg. Voor deze route is een elektrische fiets zeker geen luxe!

De culinaire fietstocht doorheen het Meetjesland, 50km

Hou jij van fietsen en van eten? Lees dan vooral verder, want deze route is een streling voor het oog en de mond! Starten doe je in het Stoomcentrum van Maldegem, met zijn historische treinen en zijn oude spoorlijnen. Zo kom je al snel aan bij de eerste culinaire halte, Dorp 56,  een gezellig adresje met een eenvoudige kaart. Hier geniet je van heerlijke huisgemaakte gerechten op het mooie en schaduwrijke terras. Spring daarna opnieuw op de trappers om het Canadamuseum en zijn kerkhof te doorkruisen, gevolgd door het provinciaal domein Het Leen met zijn 300 ha bos en zijn arboretum. Na langs het oudste kanaal van Vlaanderen te hebben gefietst, de Lieve, wacht je een welverdiende pauze in The Sweet Mind, dat een lekkere regionale specialiteit serveert: Zomergemse appeltaart, een uitvinding van de uitbater van dit populaire cafeetje.

Theeliefhebbers stappen dan weer af aan de tea-room in de vroegere ‘Villa Maria’ in het dorpje Ursel.

Na het weergaloze landschapspark Drongengoed en zijn 750 ha bos te hebben doorkruist, sluit je deze route af door je voeten onder tafel te schuiven in Elckerlijc, een grilrestaurant dat in de wijde omgeving bekend staat om zijn heerlijke vlees op de barbecue.

De merenroute, 31km

Te warm om te gaan fietsen? Natuurlijk niet! Want met deze fietstocht van de Lac de L’Eau d’Heure naar de Lac du Val Joly wissel je fietsen af met een frisse duik in het water en verfrissende pauzes op de stranden aan de rand van het water. Na een rondje rond het Lac de L’Eau d’Heure fiets je langs de Lac de la Plate Taille en sla je het fietspad in dat je de Laars van Henegouwen laat ontdekken via rustige baantjes.

Grote weilanden worden afgewisseld met prachtige bossen in de regio van Froidchappelle tot in het hart van het Pays d’entre-lacs (Tussenmerenland). Na een deeltje van de RAVel te hebben bereden en Sivry-Rance en zijn vroegere rode marmermijnen te hebben bewonderd, eindig je deze fietstocht aan de Franse grens, waar je je vermoeide benen kan laten afkoelen in het charmante meer van Val-Joly.

Ontdek nu meteen ons uitgebreide aanbod elektrische fietsen.