De boodschappen voor Kerstmis vervoeren: wees op alles voorbereid

18 december 2019

Als je je boodschappen voor Kerstmis met de wagen doet, zullen er misschien wel wat goederen in je wagen liggen die je anders nooit zou transporteren. Grote hoeveelheden waar je gemakkelijk mee kan morsen of potjes die kunnen overlopen in de auto. We geven je enkele tips om het interieur van je auto te beschermen.

Bescherm de koffer en de zetels

Vervoer je de kerstboom in je auto en heb je geen zin om nog tot volgende zomer dennennaalden te vinden? Denk dan aan een kofferbeschermer. Zo’n zeil is waterbestendig en erg stevig: het beschermt de bodem van je koffer tegen zowel de fijne groene naalden als tegen het zoute water dat uit het mandje met oesters drupt. Ook handig om die laatstgenoemde lekkernijen te vervoeren: een compact opvouwbaar vak voor in je koffer.

Als je etenswaren transporteert op de achterbank (of gezelschapsdieren die meerijden naar het familiefeest), dan is een beschermende zetelhoes je beste vriend.

Al deze accessoires nemen extreem weinig plaats in. Ze kunnen gemakkelijk opgevouwen worden om je uit de nood te helpen op de juiste momenten – voor, tijdens of zelfs na de feestdagen.

Voorwerpen en cadeautjes vastklikken

Geef je dit jaar een groot, zwaar cadeau (wat een geluk heeft de ontvanger!) dat heel wat plaats inneemt? Vergeet dan niet om het geschenk goed vast te maken in je wagen. Deze handige accessoires kunnen je hierbij helpen:

• Een set spanriemen: Vermijd ongevallen tijdens het vervoeren van de cadeaus. Zeker als je het type bent dat zijn/haar kerstinkopen op de laatste knip doet en in één winkeltrip wilt uitvoeren. Met een set spanriemen maak je al je grote en breekbare items stevig vast. Het zou namelijk best jammer zijn als de set speelgoedautootjes voor je neefje het nieuwe theeservies voor je oma zou verbrijzelen bij een scherpe bocht.

• Een extra riem met haak voor de koffer: Voor de pakketjes die groter zijn dan je koffer kan je een praktische lange riem gebruiken. Daarmee sluit je het kofferdeksel zo ver mogelijk en voorkom je dat de gigantische lamp voor je schoonmoeder onderweg op de baan belandt.

Met extra verdelers voor je koffer kan je kleine items op hun plaats houden. Zo vermijd je schade aan de papieren cadeauverpakking van de geschenken die zo mooi in de winkel werden ingepakt.

Zo, nu ben je op alles voorbereid. Op naar de winkels om je kerstinkopen te starten/af te ronden!