Wat zit er in de grote rode zak van de Kerstman?

18 december 2019

Ook al mag hij met zijn slede niet op de openbare weg, de Kerstman doet zijn inkopen voor de feestdagen graag bij Auto5 om de brave automobilisten te belonen. En de iets minder brave bestuurders krijgen misschien ook wel iets! Wij hebben een exclusief interview met de goedaardige man en wij mochten kijken welke cadeautjes er dit jaar in zijn grote rode zak zitten.

Dit jaar is de Kerstman helemaal verzot op elektronica aan boord. “Tijdens de zomer heb ik een kleine batterij geïnstalleerd op mijn slede. Die laadt automatisch op wanneer mijn rendieren beginnen te lopen. En dat heeft me aan het denken gezet om de brave automobilisten te plezieren met geschenken die ik voor mezelf ook zou willen.”

Een mooi muziekje in de cockpit

Verwen deze kerst ook eens je oren. We delen graag de uitgebreide lijst van de Kerstman met al z’n favoriete autoradio’s – met of zonder DAB – en zelfs enkele luidsprekers om de kerstmuziek door de boxen te laten knallen.

Nooit meer verdwalen onderweg

De Kerstman heeft al een gezegende leeftijd bereikt, maar is nog steeds mee met zijn tijd en grote fan van technologische snufjes. Zijn slede is namelijk uitgerust met een gloednieuwe GPS. Of hij ook een Coyote heeft geïnstalleerd? “Nu ja, boven de schoorstenen zijn er niet echt veel snelheidscontroles of files. Maar ik heb wel enkele exemplaren van de nieuwste GPS’en en Coyotes in mijn grote rode zak gestopt voor de flinke en minder flinke bestuurders die vaak de baan op moeten.”

Smartphone, dashcam en handsfree kit

Veiligheid boven alles! De man met witte baard houdt ervan om de Kerstvrouw op de hoogte te houden van zijn traject. Maar dat doet hij uiteraard zonder de teugels van zijn rendieren los te laten. “Mijn smartphone zit goed vast in een statiefje op mijn slede, gekoppeld aan mijn handsfree kit. Zo blijf ik zeker met mijn ogen op de weg, euhm, lucht. Nieuw in mijn slede is mijn dashcam: als ik thuis kom na de kerstnacht, kijk ik naar de adembenemende beelden die ik heb opgenomen van het Noorderlicht.”

Kleintjes om je uit de nood te helpen

Je vindt op het lijstje van de Kerstman zelfs enkele onverwachte geschenkjes: van kabels, magnetische telefoonhouders tot laders. Hij denkt toch ook overal aan, hé!

Vind alle promoties op auto-elektronica terug op onze site en in onze Auto5-winkels.