Playlists amoureux

De zes onmisbare apps voor onderweg naar je vakantiebestemming

De vakantie is in aantocht! Eindelijk kun je de dagelijkse sleur loslaten en genieten van het mooie weer. Sommige apps kunnen je vakantie nog aangenamer maken. Hun troef? Ze zijn allemaal gratis!

SOS: automatische noodoproepen

Met de app 112 bel je een noodnummer zonder dat je de verschillende soorten hoeft op te slaan in je telefoon. Open de app, druk op het pictogram dat overeenstemt met het noodgeval (brandweer, politie, ambulance) en de oproep wordt tot stand gebracht. Bovendien kan deze app je locatie bepalen. Handig als je niet precies weet waar je bent! Ter herinnering: het noodnummer 112 is geldig in heel Europa en in een paar andere landen.

112: AndroidiOs

Geen cruisecontrol? Niet erg!

Bepaalde apps zoals de ‘Speedometer’ zijn goede alternatieven voor de cruisecontrol. Deze app waarschuwt je wanneer je de toegestane snelheidslimiet overschrijdt.

Speedometer: AndroidiOs

Betaal de laagste prijs voor je brandstof

We weten dat brandstof duur is. Enkele ontwikkelaars hebben daarom een oplossing bedacht. Met apps zoals Essence/Gasoil Now vind je makkelijk het dichtstbijzijnde tankstation en vooral het goedkoopste!

Essence/GasoilNow: AndroidiOs

Je smartphone als praatpaal

Vertrek je naar Frankrijk en krijg je onderweg panne of raak je betrokken bij een ongeval? Zie je geen praatpaal in de buurt? Dan download je beter de app SOS Autoroute. Zo fungeert je smartphone in noodgevallen als praatpaal.

SOS Autoroute: AndroidiOs

Waar zijn de toiletten?

Moet je dringend? Hoe weet je waar je naar het toilet kunt gaan? De app Flush geeft een antwoord op deze prangende vraag. De app wordt aangevuld door een community van mensen die toiletbeoordelingen schrijven. Klein nadeel: de app is enkel beschikbaar in het Engels.

Flush: Android iOs

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats

Je bent er eindelijk maar… waar kun je je auto kwijt? Met de Parkopedia app vind je makkelijker een parkeerplaats. Deze app bevat beoordelingen van meer dan 60 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen wereldwijd.

Parkopedia: AndroidiOs

Ziezo, je bent klaar voor de perfecte vakantie! Vergeet voor het vertrek niet om een onderhoud of check-up aan te vragen voor je wagen.

De belangrijke onderdelen van je wagen controleren neemt voor de kostprijs van €30 geen grote hap uit je budget. Denk eraan en vertrek met een gerust gemoed op vakantie!