EEN LANGE RIT MET DE AUTO: ORGANISEER JE PAUZES

Een lange rit met de auto: organiseer je pauzes

Wanneer je een lang traject aflegt, neem je best om de twee uur een kwartier pauze. Deze rustmomenten zijn zowel voor de chauffeur als de passagiers essentieel. Hier alvast enkele ideeën voor een ‘pauzekit’ als je de weg opgaat.

Tussendoortje(s)

Het doel van een stop is in de eerste plaats op krachten komen. Zorg er dus voor dat je eten en drinken meeneemt voor tijdens de pauze. In de zomer – of als je gewoon van gekoelde drankjes houdt – kun je ook een frigobox meenemen. Je kunt voor de ‘klassieke’ versie gaan, die je koelt met kleine koelelementen uit de diepvriezer. Er bestaan echter ook frigoboxen die je op de sigarettenaansteker van je auto aansluit. Praktisch voor ellenlange ritten! Voorzie ook koekjes, snoepjes en een thermos koffie.

Opgelet: eet niet te veel, want verteren maakt je slaperig.

Zorg voor een ‘dutjeskit’

Van bij de eerste tekenen van vermoeidheid (geeuwen, zware oogleden) doe je best een powernap van een twintigtal minuten. Maar slapen in de auto is geen sinecure. Neem daarom oordopjes, een slaapmasker en een reiskussen mee, zodat je comfortabeler kunt dutten. Zo ben je helemaal klaar voor een verkwikkende siësta. Vergeet niet je wekker te zetten (op je telefoon)!

Een wegenkaart voor de kids

De stop- en rustplaatsen hebben niet allemaal een speelpleintje en misschien heb je al onze tips om je kinderen bezig te houden al uitgeprobeerd … Geef hen dan een wegenkaart. “Waar zijn we?”, “welke steden zijn we al gepasseerd?” “waar ligt ons huis ten opzichte van hier?”, “waar moeten we nu naartoe rijden?”  Met die vragen kun je je oogappels een tijdje zoet houden. Je kunt hen ook vragen snel enkele steden op de kaart te vinden of er een wedstrijd van maken: wie werkt het lijstje het snelst af?

Denk aan je wagen

Tijdens een lange rit kan er al eens wat haperen, zowel in de wagen als bij de passagiers. Voorzie extra motorolie, een rol keukenpapier en alcoholgel om je handen te ontsmetten. Zo ben je voorbereid op alle onvoorziene omstandigheden!

Check-up nodig voor een lange autoreis?

Maak een afspraak!