Beleef meer fun tijdens je ritten naar school, met een elektrische fiets of step!

Het schooljaar mag beginnen en onze bengels kunnen zich stilaan voorbereiden op een nieuwe start. Misschien kijken ze minder uit naar die dagelijkse rit heen en terug naar school op de achterbank van je wagen … In dit bijzondere jaar vol veranderingen kan je ook hier voor verandering of afwisseling zorgen! Je dagelijkse gewoonten omgooien, houdt het boeiend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagelijkse fietsrit met het hele gezin?

Het schooljaar mag beginnen en onze bengels kunnen zich stilaan voorbereiden op een nieuwe start. Misschien kijken ze minder uit naar die dagelijkse rit heen en terug naar school op de achterbank van je wagen … In dit bijzondere jaar vol veranderingen kan je ook hier voor verandering of afwisseling zorgen! Je dagelijkse gewoonten omgooien, houdt het boeiend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagelijkse fietsrit met het hele gezin?

Zet de wagen even aan de kant en ruil hem in voor een elektrische fiets, of een elektrische step! Of je nu op de buiten woont of in de stad, deze alternatieven voor de auto kan je sowieso al niet meer wegdenken.

Snel

Akkoord, met de elektrische fiets of step ga je niet sneller dan 25 per uur, maar je traject wordt alvast niet langer dan met de wagen. Om te beginnen zullen je kinderen sneller op hun fiets springen, met de boekentas op de rug, dan dat je ze overtuigt om in de wagen te stappen. Met hun helm goed vastgegespt zullen ze ongetwijfeld uitkijken naar een verfrissende fietsrit, samen met papa of mama.

Bovendien kan je met de fiets of de step wegen of wegjes nemen die met de wagen niet bereikbaar zijn. Zo kan je de weg inkorten en ben je waarschijnlijk sneller op je bestemming dan je had verwacht.

Ben je het aanschuiven in de files en aan de rode lichten grondig beu? Voortaan steek je iedereen voorbij en start je vooraan. Stilstaan doe je sowieso minder. Nog een extra troef om met minder stress je dag in te zetten!

Gezond

 Ook al maken elektrische fietsen en steps het je minder zwaar om vooruit te geraken, het fietsen op zich is een prima manier om je lichaam geleidelijk wakker te krijgen. Er wacht je kinderen een lange dag in de klas, dan is het des te fijner om die dag te beginnen met een sportieve activiteit in open lucht! Recht op de step staan of trappen met de fiets activeert de spieren en bevordert het evenwicht. Dit is de perfecte illustratie van “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Zuinig

Het is waar dat de aankoop van een elektrische fiets of step wel een vrij grote uitgave vergt.

Maar wat je zeker niet mag vergeten, is dat ze op termijn wel voordelig zijn. Elektrische fietsen en steps horen bij de zuinigste transportmiddelen op de markt.

Bij de aankoop van een elektrische fiets is de batterij het duurst, maar een degelijke batterij gaat minstens 5 jaar mee. In die 5 jaar betaal je enkel de prijs van de kilowatturen, wat neerkomt op een luttele 30 euro voor de hele levensduur van de batterij.

Als de batterij versleten is, kan je hem opnieuw laten afstemmen, zodat hij bijna zo goed functioneert als een nieuwe.

Verder heb je dus geen gedoe met brandstof tanken of verzekeringen betalen. Elektrische mobiliteit is daardoor veel minder duur dan rijden met een auto, motor of scooter met een verbrandingsmotor!

Milieuvriendelijk

 Vandaag de dag is het essentieel om kinderen bij te brengen hoe belangrijk respect voor het milieu is.

Elektrische voertuigen worden populairder omdat ze milieuvriendelijk zijn. Vandaar de naam “groene mobiliteit”.

Een elektrische fiets is een milieuvriendelijk transportmiddel voor fietsers, ook omdat ze minder blootgesteld worden aan vervuilende uitstoot dan automobilisten.

Misschien vind je deze redenering niet logisch, omdat fietsers toch ook in contact komen met het verkeer?

En toch is een automobilist meer blootgesteld aan luchtvervuiling, omdat hij in een gesloten ruimte zit waar vervuilende deeltjes blijven rondhangen.

Daarnaast is de elektrische fiets uitstekend voor de natuur, omdat hij geen CO2 uitstoot en dus onze planeet niet bezoedelt.

Veilig

Zijn je kinderen al oud genoeg om op eigen kracht naar school te gaan? Ook op het vlak van veiligheid hebben elektrische fietsen en steps een troef achter de hand. Vergeleken met brommers, scooters en moto’s bieden ze meer voordelen qua bescherming.

Door de beperkte snelheid is het risico op ongevallen lager. Bovendien kan je er, in tegenstelling tot moto’s, op het fietspad mee rijden. En zowel in onze steden en dorpen als op de buitenwegen komen er altijd maar fietspaden bij.

Tot slot zijn er in alle scholen genoeg fietsstallingen, zodat je kinderen hun voertuig veilig kunnen stallen binnen de schoolmuren. Hetzelfde geldt bij de terugrit naar huis, voor mensen die geen garage hebben: je vindt altijd wel een plekje voor je fiets, en zeker voor je step, in de vestiaire of in de hal bij de voordeur.

Overtuigd? Profiteer van onze speciale aanbiedingen bij het nieuwe schooljaar, op onze site en in onze winkels !