Hoe breng je je auto opnieuw in orde na de zomer?

Kom je net terug van een autovakantie naar Spanje? Je bent moe, het was een lange rit en je hebt nood aan rust … Maar misschien heeft ook je wagen een verwenbeurt nodig!

Kijk je banden na

Je hebt net honderden of misschien wel duizenden kilometers afgelegd. Je banden verkeren niet meer in dezelfde staat als voor je vertrek. Check de bandenspanning, maar ook de slijtage. Misschien is het tijd om je banden te vervangen?

Opgelet voor het oliepeil

Tijdens je reis heeft je auto niet enkel brandstof verbruikt. Open de motorkap en controleer het oliepeil. Als de olie heel zwart is, moet je het reservoir mogelijk legen. Maak een afspraak in het dichtstbijzijnde Auto5-center om de olie te verversen of een onderhoud te laten uitvoeren. Je wagen is het waard!

Maak de voorruit schoon

Zand, stof, vastgekoekte insecten, afgevallen bessen, zeelucht … Je voorruit zou van minder vuil worden. Een vieze voorruit beperkt het zicht en dus ook je veiligheid! Maak de ruit grondig schoon wanneer je van vakantie terugkeert. Gebruik een geschikt schoonmaakmiddel en schrob stevig. Wat ruitensproeiervloeistof volstaat niet. In elk geval doe je er goed aan om tegelijk te checken of er nog genoeg ruitensproeiervloeistof in de tank zit en of er niets moet worden hersteld.

Check de airco

Warmte is niet noodzakelijk goed voor je wagen. Als je een reis naar het zuiden hebt gemaakt, is de kans groot dat je de airco vaak hebt aangezet of er zelfs een tikkeltje misbruik van hebt gemaakt. Laat een expert van Auto5 het systeem nakijken om er zeker van te zijn dat alles nog tiptop werkt.

Begin met een schone lei

Profiteer van de laatste mooie dagen om de binnenkant van je auto volledig schoon te maken. Op reis letten kinderen én volwassenen minder op. Er wordt gegeten en kruimels of zelfs erger, chocolade, komen op de zetels terecht. Stel je voor dat je oudste aan het begin van het nieuwe schooljaar in de wagen kruipt, gaat zitten op de chocoladevlek en op de eerste schooldag met een bruine vlek op zijn of haar broek de klas binnenkomt! Voorkom dus dergelijke drama’s en maak de wagen schoon.

En nu je toch bezig bent, waarom je wagen geen beurt aan de buitenkant geven? Rijd het nieuwe schooljaar binnen in stijl!

 Weet je niet welke producten te gebruiken? Auto5 heeft een brede waaier efficiënte schoonmaakproducten voor je wagen in petto.