HOE KIES IK DE JUISTE BANDEN?

De maat van de band wordt bepaald op het moment dat de wagen gebouwd wordt. Daarom is het essentieel om gehomologeerde banden te gebruiken op uw voertuig! Enjoy the road helpt u om de lettertjes en cijfers op uw banden beter te begrijpen!

De maat van de band wordt bepaald op het moment dat de wagen gebouwd wordt. Daarom is het essentieel om gehomologeerde banden te gebruiken op uw voertuig!

Enjoy the road helpt u om de lettertjes en cijfers op uw banden beter te begrijpen!

Respecteer de voorschriften van de fabrikant!

Om de correcte banden te kiezen, moet u eerst en vooral de voorschriften van de fabrikant van uw voertuig respecteren.

De afmetingen van uw banden staan vermeld in uw onderhoudsboekje, en op de zijkant van uw banden: breedte, hoogte, diameter, belastingsindex en snelheidsindex.

We ontcijferen samen met u de informatie op uw banden

205: Dit eerste cijfer komt overeen met de breedte van uw band (in millimeter)

55: De hoogte van uw band.

R16: De velgdiameter in inches.

91: Belastingsindex. Dit wordt uitgedrukt in kilogram en wijst op het maximale draagvermogen van de band. Hoe hoger de index, hoe groter het draagvermogen.

V: Snelheidsindex. Deze letter staat voor de maximale snelheid waaraan de band kan rijden zonder in te boeten op vlak van kwaliteit en prestaties. Zo komt de letter “H” overeen met 210 km/u, “V” met 240 km/u en “W” met 270 km/u.

Hoe lees ik het nieuwe milieulabel?

  • Rolweerstand (van A tot G): Vergeet niet dat de rolweerstand een invloed heeft op uw brandstofverbruik!
  • Remvermogen op een nat wegdek (van A tot G): Dit item is essentieel voor uw veiligheid en duidt op het remvermogen van de band op een nat wegdek. A is hier het beste en G het zwakste.
  • Rolgeluid (in dB): Wijst op het geluid dat buiten de wagen wordt waargenomen (gemeten door een microfoon die op 7,5 meter van de weg wordt geplaatst).

Behalve de waarde in decibel dB(A) geeft een pictogram aan of het geproduceerde geluid laag (1 golfje), matig (2 golfjes), of hoog (3 golfjes) is ten opzichte van de toekomstige Europese norm.

In enkele klikken vindt u op Auto5.be de juiste band voor uw voertuig. Vul gewoon de gegevens over uw voertuig in om de band te vinden die aan uw behoeften en verwachtingen voldoet.

In geval van twijfel, of als u professioneel advies nodig heeft, aarzel dan niet om eens langs te komen in een Auto5-center. Onze experts beantwoorden uw vragen met plezier.

Ik zoek de juiste band voor mijn voertuig!

www.auto5.be/nl/c/47597-banden.html