Hoe kun je veilig bellen in de auto?

Telefoneren achter het stuur is gevaarlijk voor jezelf en de andere weggebruikers. Daarom voorziet de wetgever strenge straffen voor automobilisten die hun telefoon toch in de hand houden tijdens het rijden. Gelukkig bestaan er oplossingen om veilig te telefoneren in de auto.

Een gsm gebruiken achter het stuur vertraagt je reactiesnelheid aanzienlijk: een simpele sms versturen verhoogt het risico op ongevallen met factor23! Voor je eigen veiligheid, en die van anderen, leg je die telefoon dus maar beter aan de kant als je rijdt. Vooral omdat je vandaag dankzij Bluetooth gewoon kunt rijden en handsfree bellen.

Handsfree bellen

Handsfree bellen kan voortaan voor iedereen. Ook als je auto niet standaard uitgerust is met deze technologie. Je kunt een Bluetooth carkit kopen en in je auto installeren. Zo kun je veilig bellen tijdens het rijden. Zo werkt het:

  • Bevestig het toestel op je zonneklep of achteruitkijkspiegel (zonder dat het je zichtbaarheid belemmert).
  • Activeer Bluetooth op je gsm en de carkit.
  • Zodra je in de auto stapt, worden je contacten gesynchroniseerd met de carkit.
  • Dankzij de stembesturing kun je nu bellen.

Bellen met een Bluetooth carkit is niet moeilijk en erg praktisch, vooral tijdens lange autoritten. Afhankelijk van het type toestel kun je er meerdere gsm’s tegelijk mee verbinden of muziek beluisteren via je favoriete app op je gsm.

De Bluetooth-functie op je autoradio of gps

Recentere voertuigen zijn uitgerust met een autoradio of gps die compatibel is met de nieuwste smartphones. In dat geval synchroniseer je je gsm via Bluetooth met je autoradio of gps, net als met sommige apps. Het voordeel hiervan: je belt dan via de boxen van de autoradio. Als je dan gebeld wordt, schakelt de autoradio de muziek automatisch uit zodat je vlot kunt bellen. Dat hoef je niet zelf te doen, je houdt je handen dus aan het stuur, wat de veiligheid alleen maar ten goede komt.

Dankzij deze Bluetooth-opties kun je volledig wettelijk je gsm gebruiken terwijl je rijdt.

Op zoek naar een handsfree kit? Bekijk het aanbod van Auto5!

Mijn Bluetooth-kit