HOE KIEST U DE JUISTE AUTOBATTERIJ?

21 december 2020

De batterij is een essentieel onderdeel van uw voertuig, en een batterij die niet is aangepast aan uw wagen zal ofwel helemaal niet werken, ofwel maar voor een erg korte duur… Soms is het zelfs niet eens mogelijk om de batterij te installeren!

De batterij is een essentieel onderdeel van uw voertuig, en een batterij die niet is aangepast aan uw wagen zal ofwel helemaal niet werken, ofwel maar voor een erg korte duur… Soms is het zelfs niet eens mogelijk om de batterij te installeren!

Hoe maken we het onderscheid tussen de verschillende batterijen op de markt?

Er zijn vele parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een geschikte batterij:

  • De afmetingen van de batterij:De ruimte om de batterij in het voertuig te plaatsen is beperkt. Idealiter kiest u dus voor een batterij met dezelfde afmetingen als de originele batterij (of de vorige batterij).
  • De opslagcapaciteit: Uitgedrukt in Ampère-uur (of Ah). Dit geeft aan hoeveel elektrische stroom een batterij kan leveren in een uur. Een batterij van 50 Ah levert 50 Ampère gedurende een uur, of 10 Ampère gedurende 5 uur, bij een temperatuur van 20 graden.

We geven even mee dat er meer gevraagd wordt van de batterij van een voertuig met een start-stopsysteem. Deze batterijen moeten dus krachtiger zijn.

  • De intensiteit bij het opstarten:Uitgedrukt in Ampère geeft deze waarde aan wat de batterij kan leveren bij het starten van het voertuig. Diesels en krachtige motoren hebben een batterij nodig die een hogere intensiteit kan leveren bij het starten van het voertuig.

Hoe de juiste autobatterij kiezen?

Geef gewoon het merk en model van uw wagen (of het chassisnummer) in op Auto5.be. Zo vindt u in een oogwenk een aantal batterijen die geschikt zijn voor uw voertuig, in functie van de hierboven aangehaald criteria. Bovendien houden we ook rekening met enkele andere eigenschappen, zoals de spanning en de technologie van de batterij.

Linkhttps://www.auto5.be/nl/c/48699-autobatterijen.html

Wij stellen u vervolgens een aantal geschikte batterijen voor om uit te kiezen. Als u vooral korte ritten maakt, als uw voertuig veel opties heeft of als u verschillende elektronische apparaten aansluit (zoals een gps, smartphone, airco, verwarmde stoelen, …), kiest u beter voor de batterij met de grootste capaciteit.

Deze verschillende apparaten en opties verbruiken immers nog energie van de batterij, zelfs nadat de motor is uitgeschakeld (zoals bijvoorbeeld de elektrische handrem).

Als u de motor regelmatig moet starten in koude omstandigheden, kies dan eerder voor een batterij met een hogere stroomintensiteit bij het starten

Hebt u specifieke uitrusting nodig? U vindt batterijen, opladers, kabels, boosters en ander toebehoren in onze centers of op Auto5.be