5 romantische uitjes op Valentijnsdag

Zin om je Valentijn te verrassen? Neem haar of hem mee dit weekend naar een onbekend maar buitengewoon plekje in ons land.

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te gaan om je geliefde te verrassen. Amper een paar uur en enkele tientallen kilometers met de auto volstaan om je al ver weg te bevinden.

Het doorkijkkerkje van Borgloon

Een kerkje dat tevoorschijn komt en dan weer verdwijnt naarmate je dichterbij komt? Ontdek, al fietsend, deze ongewone locatie in de buurt van Sint-Truiden. Je kan er zelfs binnenlopen!

De Saharawoestijn verborgen in een naaldbos

Verras je Romeo of Juliet met een bezoek aan de woestijn zonder het land te verlaten. Verborgen in het hart van een naaldbos in de buurt van het Kempense Lommel is dit woestijnlandschap -met wit zand en duinen- het resultaat van … de vervuiling van een oude fabriek. Lang geleden werden de activiteiten van de fabriek stopgezet. Het ruwe landschap staat vandaag bekend als natuurreservaat. Een buitengewoon en romantisch plekje!

Brug der Zuchten of Tunnel der Geliefden?

Je hoeft niet naar Venetië te reizen om je geliefde hartstochtelijk te kussen onder de Brug der Zuchten. Ga naar het Henegouwse Ecaussines en ontdek een romantische boswandeling met de magische Tunnel der Geliefden.

De hangende tuinen van (Noord) Babylon

Als Hammurabi-kenner moet je de lange weg naar Mesopotamië niet afleggen om de hangende tuinen in leven te brengen voor je geliefde. In de hangende tuinen van Thuin en hun betoverend kader kan je opnieuw je liefde verklaren aan de man of vrouw van je leven.

Verborgen romantiek in het alledaagse leven

Heb je, tenslotte, een voorliefde voor poëzie en vind je de liefde het liefst op een onbekende plek? Dan biedt Brussel een nog goed bewaard geheim: de Groene Wandeling. Deze groene omgeving omringt de hoofdstad en zal vele romantische zielen en kuieraars verrukken met adembenemende landschappen.