Stap maar in, kersverse bruid en bruidegom!

04 juli 2019

Het is zomer, de zon schijnt volop en het trouwseizoen is terug! Stap je dit jaar in het huwelijksbootje of trouw je volgend jaar? Denk dan aan je trouwauto! Voor je grote dag verdien je enkel het beste.

Niet iedereen kan zich een prestigieuze trouwstoet permitteren zoals Prins Harry en Meghan Markle. Maar veel bruiden en bruidegoms in spe vinden het idee om in een speciale wagen naar hun huwelijk te rijden wel iets hebben.

Vanwaar komt deze traditie?

De traditie van de trouwauto’s is zo oud als de auto zelf! Tot begin 20ste eeuw gingen trouwers in spe te voet met hun gevolg in stoet naar de kerk om er te trouwen. Zodra de auto in opmars kwam, deed het idee al snel zijn intrede om deze met witte tule te versieren. Deze trend ontpopte zich tot een traditie die vandaag de dag niet meer weg te denken is.

Een speciale auto huren

Heb je geen vrienden of ouders met een sportwagen, oldtimer of vintage wagen? Dan kun je de geknipte wagen huren. Dit heeft als voordeel dat je de auto van je dromen kunt kiezen! Weet je niet waar te zoeken? Automoto.be is de site bij uitstek voor de verhuur van ceremoniewagens. Op de site mariage.be vind je ook reviews van verhuurbedrijven per provincie.

Opgelet met de chauffeur

Als je voor minder dan €1000 een luxewagen op de kop kunt tikken, weet dan wel dat de waarborg tien keer zo veel kan bedragen. Dus maak je maar beter geen krassen op het verfwerk… Let ook op de minimumleeftijd die de verzekering oplegt voor de chauffeur.

Sommige verhuurbedrijven voorzien hun eigen bestuurder, die vaak feestelijk gekleed gaat. Dat is meestal het geval bij oldtimers. Hun eigenaars koesteren deze pareltjes meestal als een kostbare schat!

Smuk je wagen op

Net zoals het bruidspaar en hun gevolg is de wagen meestal piekfijn uitgedost. Gebruik je een eigen wagen? Geef hem dan zeker een grondige poetsbeurt. Tulen linten en bloemen op het dashboard blijven een must.

En als je es iets anders probeerde?

Er zijn genoeg alternatieven: een Amerikaanse limousine, een stoet Londense taxi’s, een vintage kombi, een koets… alles kan. Aan de kust kiezen sommige koppels zelfs voor een gocart!

Heb je besloten een auto te lenen van een kennis of je eigen auto te gebruiken? Doe dan een check voor de Grote Dag zodat je onderweg geen pech krijgt! Ga langs bij het dichtstbijzijnde Auto5 center voor een check-up van je wagen.