ONZE 5 ESSENTIËLE TIPS VOOR UW AUTO TIJDENS DE LOCKDOWN!

06 november 2020

Wij geven u graag 5 essentiële tips om deze nieuwe lockdown zo goed mogelijk door te komen, voor uzelf én voor uw voertuig! Zo vermijdt u ongemakken wanneer u achteraf weer de baan op moet!

Het is weer zover… We zitten opnieuw in lockdown. Dit is een erg bijzondere periode en er wordt ons gevraagd om al onze verplaatsingen te beperken tot hetgeen strikt noodzakelijk is. Wij drukken u uiteraard op het hart om de maatregelen en instructies te respecteren teneinde de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

Lockdown en auto zijn echter vaak geen goede combinatie… Uw wagen blijft waarschijnlijk vele weken stilstaan en u zult hem buiten of (beter nog) binnen in de garage moeten zetten.

Maar opgepast! Een auto houdt er niet van om te lang te blijven stilstaan. En al zeker niet wanneer hij het gewoon was om elke dag minstens een paar ritten (kort of lang) te maken. Vooral nu de winter in aantocht is, is het riskant om uw wagen lange tijd niet op te starten…

Wij geven u graag 5 essentiële tips om deze nieuwe lockdown zo goed mogelijk door te komen, voor uzelf én voor uw voertuig! Zo vermijdt u ongemakken wanneer u achteraf weer de baan op moet!

1/ Houd uw banden in het oog

De band is een van de sterkste onderdelen die u aan een auto kunt vinden. Toch zijn banden gevoelig voor bepaalde omgevingsfactoren. En daarnaast verouderen banden natuurlijk ook. Zelfs wanneer ze niet gebruikt worden!

De druk in de band is van essentieel belang. Het is noodzakelijk dat de banden op de juiste manier worden opgepompt, en dat de druk vooral niet te laag is. Ter herinnering: de juiste druk voor uw voertuig kunt u meestal terugvinden in het portier van de wagen, in het handschoenvakje of – uiteraard – in het onderhoudsboekje van het voertuig.

HOE JE BANDENSPANNING CONTROLEREN EN JE BANDEN VULLEN

2/ Leg uw auto in de watten!

Ook uw auto moet het gevoel hebben dat er naar hem wordt omgekeken tijdens de lockdown! En aangezien auto’s meestal een broeihaard zijn van stof en bacteriën, gebruikt u de vrijgekomen tijd maar beter om hem goed te beschermen en hem van kop tot teen te reinigen.  

Als uw wagen bijvoorbeeld buiten staat, aarzel dan niet om hem af te dekken met een hoes. Dit zal het risico op corrosie of andere schade als gevolg van vochtigheid beperken.

Nog voor de buitenkant is het misschien geen slecht idee om uw wagen eens onder handen te nemen met een ontvettende shampoo. Zo geeft u uw auto een echte make-over!

Tot slot is het voor een schoon en gezond interieur een must om regelmatig de binnenkant te stofzuigen en vervolgens te reinigen en ventileren.

Dashboard, tapijten, stoelen, stuurwiel, versnellingspook: vergeet niet om geschikte producten te gebruiken om beschadiging van het kunststof, het chroom en het textiel te voorkomen.

Hebt u producten nodig om uw wagen een wellnesskuur te geven?  Producten voor het behandelen van het leder, reinigingsproducten voor textiel, schoonmaakdoekjes, reinigingsmiddelen voor uw airco en verwarming, ontsmettingsmiddelen… Auto5 biedt een breed gamma aan reinigingsmiddelen voor alle budgetten op Auto5.be

Ontdek ons gamma reinigingsmiddelen!

3/ Controleer uw ruitenwissers

We staan er gewoonlijk niet bij stil, maar er is niets erger dan ruitenwissers die wekenlang hebben stilgestaan… en dan vooral als de temperaturen naar beneden gaan. De koude temperaturen doen het rubber van de ruitenwissers echt geen deugd!

Waarom is het nodig om de ruitenwissers regelmatig te controleren? Een betere zichtbaarheid en dus verhoogde veiligheid, geen lawaaihinder,… U hebt veel te winnen bij ruitenwissers in goede staat. Vooral ook omdat het niet veel kost om uw ruitenwissers te vervangen.

Indien u een probleem zou hebben met uw ruitenwissers vindt u op Auto5 in een paar klikken de juiste ruitenwissers voor uw voertuig!

Vind de juiste ruitenwissers voor uw voertuig

4/ Controleer het peil van de vloeistoffen

Hebt u misschien wat meer tijd nu u van thuis werkt? Profiteer er dan van om de nodige controles uit te voeren. Dit komt niet enkel uw veiligheid ten goede, maar garandeert ook dat u op het einde van de lockdown uw wagen nog in gang krijgt.

Het peil van de verschillende vloeistoffen in uw voertuig speelt een grote rol in het garanderen van uw veiligheid. Daarom is het noodzakelijk om dit regelmatig te controleren.

Het peil van de olie, remvloeistof, koelvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof… Deze controles zijn zeer eenvoudig zelf uit te voeren. De controles die Enjoy-The-Road.be u hieronder voorstelt kunt u snel zelf doen. Op die manier vermijdt u toekomstige storingen en pannes.

Hoe controleert u het peil van de vloeistoffen?

5/ Draag zorg voor uw batterij! 

Dit is het grootste gevaar voor een stilstaande auto bij koude temperaturen. Indien de motor niet draait, dan loopt de batterij leeg. En u hoeft daarvoor heus uw koplampen niet de hele nacht te laten branden, zoals soms wordt gedacht. Als er geen activiteit is, dan bestaat de kans dat uw batterij de geest geeft.

Om de batterij van uw auto in goede staat te houden, kunt u overwegen een batterijoplader of een booster te gebruiken.  Deze apparaten kunnen niet alleen de problemen voorkomen, maar u kunt ze ook gebruiken om pannes mee op te lossen.

En als u tijdens de lockdown misschien een paar boodschappen moet doen, vergeet dan niet om af en toe eens uw auto te nemen. Zo laat u de motor draaien, hetgeen de batterij alleen maar ten goede zal komen.

Wilt u een echte batterij-expert worden? Lees dan ons artikel over dit onderwerp! 

DE BATTERIJ VAN UW WAGEN IN 9 VRAGEN 

Het is dus zeker belangrijk om goed voor uw voertuig te zorgen. Maar het allerbelangrijkste – en dat kunnen we nooit genoeg herhalen – is om goed te zorgen voor uzelf en voor uw dierbaren!